ajaxLoader
Damesmode, Jurken

Dames Jurken

Zoek KledingTrends-jurken voor verschillende maten, kleuren en stijlen. Of je nu gaat winkelen voor casual of formele jurken tegen geweldige prijzen, kies KledingTrends om geweldige deals te vinden voor je volgende formele of zomerjurk.

Damesjurken zijn er in verschillende stijlen en looks. Jurken kunnen voor tal van gelegenheden worden gedragen met meerdere accessoires. Het materiaal van een jurk dicteert onderhoudsinstructies en gelegenheden voor het dragen.

Welke stijlen jurken zijn er?

Er zijn allerlei verschillende jurken beschikbaar, waaronder baljurken, vakantiejurken, schedes, onderjurken, sweaterjurken, A-lijnjurken en fit & flare-jurken in alle verschillende lengtes, patronen en kleuren.

Welke kledingstijlen zien er flatterend uit bij verschillende lichaamstypes?

A-lijnjurken zien er meestal flatterend uit voor iedereen omdat ze de vorm van een zandloper benadrukken. Rechte kokerjurken benadrukken lange, slanke lijnen. Bodycon jurken met veel spandex benadrukken en creëren rondingen. Lage tailles pronken met platte buiken en ronde heupen, terwijl corsetlijfjes een buste benadrukken.

Van welke materialen zijn jurken gemaakt?

Damesjurken zijn gemaakt van veel verschillende stoffen, waaronder katoen, spandex, polyester, nylon, tule, taft, satijn, kant en meer. De verzorging van een jurk hangt grotendeels af van de stof die is gebruikt om het te maken. Met katoen en spandex, vermijd krimpen door machine- of handwas met koud water en hang aan een hanger of droogrek om aan de lucht te drogen.

Hoe weet je of jurken casual of formeel zijn?

De gelegenheden waarvoor een jurk geschikt is, heeft bijna alles te maken met het materiaal waarvan het gemaakt is. Stoffen zoals katoen, linnen, polyester en spandex duiden meestal op een vrijetijdskleding. Een fit & flare-silhouet gemaakt van zacht, sweaterachtig materiaal kan bijvoorbeeld worden gedragen voor een casual date of een dagje winkelen. Jurken in stoffen zoals tule, satijn, zijde, synthetische mengsels en kant zijn meestal gereserveerd voor meer formele gelegenheden. Ze kunnen gekleed gaan met laarzen of hakken, afhankelijk van het evenement, en diverse sieraden.

Hoe versier je damesjurken?

Accessoires voor damesjurken helpen om ze veelzijdiger te maken. In plaats van simpelweg een jurk te kopen voor het ene evenement, kun je het misschien anders gebruiken voor een ander uitje. Een gebloemde sweaterjurk kan bijvoorbeeld worden gedragen met panty's, cowgirl-laarzen, een lange halsketting of sjaal met kralen en een hoofdband voor een dagje winkelen. Om dezelfde jurk klaar te maken voor een date die avond, kun je laarsjes met hakken, kroonluchteroorbellen, een kort leren jack en iets donkerdere oogmake-up of een brutaler lip kiezen. Sjaals, schoenen, sieraden, haaraccessoires en make-up zijn allemaal manieren om de toon van een casual of formele damesjurk te veranderen.