ajaxLoader
Herenmode, Tops, Overhemden

Als je je vrijetijds-, werk- of formele garderobe wilt verfraaien, kan een stijlvol herenoverhemd een klassieke touch toevoegen die in alle scenario's en ensembles past. Met een overvloed aan pasvormen, kleuren en patronen om uit te kiezen, is er een overhemd met button-down dat bij je past.

Mannen shirt

Een van de eerste dingen die u moet weten bij het kopen van een button-down herenoverhemd, is welke pasvorm het overhemd biedt. De pasvorm verwijst naar hoe het lichaam van het shirt en de mouwopeningen op je lichaam rusten. Hier zijn een aantal veelvoorkomende typen overhemden:

Klassieke/normale pasvorm: overhemden met een klassieke pasvorm hebben ontspannen armsgaten, een normale pasvorm en traditionele mouwopeningen.

Slim Fit: Trendy slim fit overhemden hebben hoge armsgaten, een iets smal en recht lichaam, met taps toelopende mouwopeningen.

Extra slim fit: Extra slim fit overhemden hebben nog hogere armsgaten, nauwsluitende borst en schouders en taps toelopende taille- en mouwopeningen.

Al deze opties voor de pasvorm van het overhemd zijn verkrijgbaar in normale maten, maar ook in uitgebreide maten. Met zowel normale als grote en lange keuzes, vindt u zeker het overhemd met de juiste maat voor uw specifieke lichaamstype.

Een ander ding om te overwegen bij het zoeken naar een button-down top is of je korte of lange mouwen wilt hebben. Korte mouwen zijn ideaal voor warm weer of voor meer casual gelegenheden, terwijl lange mouwen meer traditioneel zijn en een klassieke look bieden.

Kraagtypes

De volgende factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een herenoverhemd met knopen, is het kraagtype. Verschillende soorten kraag bieden verschillende modieuze aantrekkingskracht, evenals verschillende functies. Kijk hieronder voor meer informatie over verschillende kraagstijlen en hoe deze het beste in jouw garderobe passen!

Cut-away kraag: deze veelzijdige kraag kan zowel omhoog als omlaag worden gedragen, met of zonder stropdas. Overhemden met opengewerkte kraag passen ook goed bij een sportjas en een geklede broek, of gewoon in combinatie met een simpele spijkerbroek.

Gespreide kraag: een meer formele kraag die een grote verscheidenheid aan stropdasknopen aanvult.

Puntkraag: Een traditionele kraag met een kleinere ruimte voor stropdasknopen dan de gespreide kraag. Dit maakt een overhemd met puntkraag geschikt voor formele kleding met een stropdas, maar ook voor vrijetijdskleding met de stropdas verwijderd.

Button-down kraag: Knopen houden de kraag naar beneden, waardoor deze stijl een veelzijdige look krijgt die met of zonder stropdas kan worden gedragen, en voor veel verschillende gelegenheden.